A Twitter társalapítója sajnálja, ha az oldal segített Trump megválasztásában

wireap_878be82c814f42d88565445684502f0d_12x5_1600.jpg

Evan Williams, a Twitter társalapítója elmondta, hogy ha a site segített Trumpnak a Fehér Házba jutásban, azt ő nagyon sajnálja. 

A The New York Times-nak adott interjújában emelte ki a Twitter, valamint annak népszerűségének szerepét a politikában, és szerinte ez egy rendkívül rossz dolog. Azért emelte ki Trumpot, mert az elnök úgy nyilatkozott, hogy szerinte sokat segíthetett a Twitter abban, hogy bejusson a Fehér Házba.

"Én nem lennék itt a Twitter nélkül", mondta a Fox News-nek adott interjújában Donald Trump még márciusban. Szerinte a közösségi oldalon el tudja mondani amit szeretne, de az álhírek, valamint a mémek is szerinte jelentős szerepet játszottak a szavazóbázisának kiépítésében.

Amikor erre a dologra Evannál az előbb említett interjúban rákérdeztek, így válaszolt: "Ha ez valóban igaz, hogy nem Trump lenne miniszterelnök a Twitter nélkül, akkor ja, sajnálom".

A szociális hálózatok szerepe a tavalyi győzelemnél vezető szerepet játszó kérdéssé vált. Számos cikk született arról, hogy a közösségi hálózatokon megosztott hamis hírek sokat segíthettek Trumpnak.

Míg Trump feljogosítja a szociális platformot, hogy segítsen neki megnyerni a 4 éves kiruccanást Fehér Házba, némely elemző szerint az emberek már-már annyira közel álltak az elnökhöz, hogy aggódnak, hogy a rengeteg, és gyakran ellentmondásos tweetek súlyos következményekkel járhatnak, és akár elnépszerűtlenedhet az elnök.  A New York Times szombaton beszámolt arról, hogy munkatársaik kétségbeesetten várják, hogy Trump lassítson a tweetekkel.

via CNET

Címkék: internet twitter