Itt az új generációs Skype!

1496330770_skype-next-gen-00.jpg

Sok új fícsőr, és egy remek új design. Egy picit Messenger, egy picit Skype, de mégis Microsoft.

A Microsoft bemutatta az új generációs Skype-ot, amelyben behozzák a tetemes lemaradásukat a jól elhúzó Messenger mellett, valamint a Facebook után ők is kihívták a Snapchetet - így most a Microsoftnál mindkettőből vettek át funkciókat, például a Messenger (vagy Instagram, vagy Facebook) után átvették a My Day funkciót, amit egyébként a Snapchat-től loptak el. Az üzenetekre is lehet reagálni (na már nem úgy mint Telegramon, hogy lehet válaszolni, hanem hangulatjelekkel, mint Messengeren). 

Az új design egyébként beleillik a Microsoft által a //build/ 2017-en bemutatott Fluent Design System-be, így végre sikerült elérni, hogy ne annyi design-szál legyen, ahány projektjük van - amely engem személyesen rettentő boldoggá tesz a Windows 10 kezdeti szétszórtsága és fragmentáltsága után.

"Az életünk rendkívül elfoglalt, tele túl sok lehetőséggel" - kezdi a videót a Skype csapata. A Microsoft megoldása erre még több lehetőség és funkció, például megjelentek a botok, amiket a videóban jegyvásárlással demonstráltak, de feltűnik egy YouTube bot (hasonlóan Telegramon a @vid bothoz), de szavazást (ahogy a Messengerben a beépített gombbal, vagy Telegramon a @vote bothoz), GIF-eket (Messenger, vagy Telegramon @gif) vagy időjárást is lehet beilleszteni a beszélgetésbe - viszont érdemes az apró betűket is elolvasni, a videóban ugyanis csak az illusztrálás kedvéért jelentek meg ezek, és országonként változhat a kínálat.

A Microsoft állítása szerint az alapoktól kezdték újra a Skype fejlesztését, mégjobb felülettel, hogy a chat legyen a középpontban. 

A csoportos beszélgetéseket még élettel telibbé, kifejezőbbé, és a legfontosabb, személyre szabottabbá tettük. 

A felhasználók személyre fogják tudni szabni a beszélgetéseiket színekkel, valamint ha egyszerűen rátappelünk egy üzenetre, képre, vagy videóra, a reakciónkat egy szimpla emojival is kifejezhetjük, hasonlóan a Messengerhez.

 

E mellett a Microsoft bemutatta a Messenger My Day-hez, valamint a Snapchat Stories-hez hasonló, Skype Highlights fícsőrt. Ebben egy, a napodról, épp aktuális érzéseidről tudsz egy képet, vagy egy rövid videót feltölteni, amit az emberek 24 óráig láthatnak, majd ez eltűnik.

Egyébként épp 2 hónapja mutatták be a végleges Windows 10-es UWP appot, 9 hónapnyi nyilvános tesztelés után, és most ismét egy friss, újragondolt Skype-ot adnak a felhasználóknak. 

Még több infót a Skype aloldalán, valamint az alábbi bemutató-videón találhattok.

 

via Neowin