A Bitcoin áttörése csak hiú ábránd marad?

592c2b96c361889e298b45da.jpg

Az előzetesen várt növekedés alábbhagyott, és hatalmas zuhanásba kezdett a Bitcoin hétfő virradóra.

Mi az a Bitcoin?

A Bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyet 2009. január 3-án egy azóta is ismeretlen ember, fórumos nevén Satoshi Nakamoto bocsátott ki, közvetlenül a 2008-as amerikai bankválság kirobbanása után.

- Wikipedia

A Bitcoin továbbá senki felügyelete alá nem tartozik, nincs központosítva. Nem olyan valuta, mint bármelyik hagyományos (dollár, euro), hiszen kinyomtatva, fizikális formában általában nem találató meg.

A működéséről és az elveiről részletesebben az alábbi, rövid (kevesebb, mint 2 perces) videóban informálódhattok:

Hétfőn az árfolyam 2179 dollár volt, ami 612 dolláros zuhanást mutat a múlt szerdai 2971 dolláros mindenkori csúcsértékhez képest.

A Bitcoin piaci kapitalizációja 40.49 milliárd dollárról "mindössze" 36.48 milliárd dollárra zuhant csütörtökön.

Egyes források szerint ez a zuhanás csak időszakos, és a jövőben akár elérheti a 6000 dollárt egy Bitcoin ára.

Rengeteg új, friss, folytonos befektetés áramlik a Bitcoinba, köszönhetően egy új ázsiai érdeklődési hullámnak, főként Japánból és Koreából. Nem lennék meglepve, ha megint egy árduplázódást láthatnánk, és év végére már 6000 dolláros értéken lehetne hozzájutni a Bitcoinhoz.

- Aurelien Menant, Gatecoin CEO

Növekedés

A BTC (azaz a Bitcoin) értéke folyamatos növekedésben van a hét évvel ezelőtti megjelenése óta. Aki 2010-ben körülbelül 100 dollárt fektetett volna a kripto-valutába, az elég szép summát rakhatott volna zsebre, mivel mai árfolyamon az a 100 dollár körülbelül 73 millió dollárt érne.

Érdekesség: Magyarországon akár készpénzzel  fizetve is hozzájuthatunk a valutához a következő cím alatt található ATM-en keresztül: 1061 Budapest, Anker köz, 1-3 (Anker Klub - website itt). A használatát bemutató videót ide kattintva megtekintheted!

Itthon egyébként a legismertebb bolt, ahol lehet fizetni Bitcoinnal, az a 220volt, a teljes hazai listát pedig itt találhatjátok meg.

via RT News

Címkék: bitcoin