Működő holografikus Cortana-koncepció!

A Microsoft még 2014-ben mutatta be a Cortana nevű személyi asszisztensét a Windows Phone 8.1-gyel, idén a /build// konferencián bemutatták a Google Home és Amazon Alexa riválisát, majd most egy rajongó készített egy működőképes, holografikus Cortana asszisztenset.

Amikor a Microsoft 2014-ben bemutatta a saját személyi asszisztensét az Apple Siri-je, valamint a Google Now-ja után, úgy tűnt, hogy a Halo brandet vették alapul inspircáiónak: azóta viszont semmilyen formában nem jelent meg a személyi asszisztensben a Halo, ezért egy ambíciózus rajongó elkészítette azt magának.

Jarem Archer, az untitled network YouTube csatorna készítője a "lesz-e szükségem ma esernyőre?" kérdéssel demonstrálja a piramis-formájú, a brandhez illően kék fényekkel felvértezett koncepció működését. "Valószínűleg erre nem lesz szükség: napos idő várható, legfeljebb 87, de legalább 68 Fahrenheit hőmérséklettel." - pontosan ahogy a személyi asszisztens egy átlagos Windows-eszközön válaszolt volna. 

Archer azért kezdett bele, mert nagyon érdekelte, hogy hogyan működne a Cortana, mint egy valódi hologram. A projekt készítéséhez egy Unity 3D játékot készített, amiben 3 kameraállásból vette fel az animációkat. Az animációk "emberesebbé" tételéhez valódi emberről készített felvételeket Kinect-tel, majd ezt az animációt az Unityben készített karakterre applikálta.

Az eszköz arckövetéssel (és így kamerával) is fel van vértezve, hogy még jobb élményt nyújtson az asszisztens: arra néz a karakter, ahol van az arcunk, így mindig pont ránk néz. A tokot pedig egy 3D nyomtatóval készítette, csak hogy minden igénynek megfeleljen. Egyébként a készülékben van mikrofon és hangszóró is, így nincs szükség arra, hogy ezek egy másik gépről való beállításával szerencsétlenkedjünk.

Archer mellé tette, hogy nem csak arra jó, hogy a Cortanával kommunikáljon: az otthoni hangrendszerén a zene irányítására is jó (hasonlóan mint az AirPods-nál a Siri), és az ígérete szerint ezt egy későbbi videóban demonstrálni is fogja nekünk.

via TheVerge

Címkék: microsoft ai cortana