Új fícsőr a Snapchatben!

Megérkeztek a szerkeszthető sztorik

A Snapchat a napokban bemutatta legújabb frissítését, amiben megjelent egy újfajta "My Story" mód, ami megkönnyíti számunkra, hogy megoszthassunk képeinket csak bizonyos, általunk kiválasztott barátainkkal.

Ez miért jó?

Ezzel az egyedi sztori kiegészítővel most már könnyedén oszthatunk meg az általunk kiválasztott ismerőseinkkel általános, vagy akár helymeghatározott képeket, videókat. Nem mellesleg ez már csak a természetes fejlődése a Snapchat "Geofenced sticker"-jeinek, aminek talán a legrelevánsabb fordítása a "Helymeghatározott matricák". Ennek a segítségével egyszerűen létre tudunk hozni saját matricákat. Ezek lényegében annyit tesznek, hogy egy sticker-kollekciót csinál annak a városnak a nevével, ahol épp vagyunk.

normal.jpgHogyan használjuk?

Ahhoz, hogy létre tudjunk hozni egy ilyen egyéni sztorit, először el kell készítenünk a képet vagy videót, majd a küldés gombra kattintás után egyszerűen kattintsunk a "Create Story" gombra, a jobb felső sarokban. Adjunk egy nevet neki, majd hívjuk meg a barátainkat. Be tudjuk állítani a jogokat is, azaz meg tudjuk nevezni azokat a személyeket, akik tudják szerkeszteni a történetet, illetve azokat is, akik csak megtekinthetik azt. Ha rákattintunk a "Geofence" gombra, akkor az appban láthatjuk a helyzetünket a térképen, és ezzel lehetővé tesszük, hogy olyan barátok, vagy ismerősök (ismerősei?) is tudják szerkeszteni a sztorit, akik ott vannak a lilával jelölt területen belül, vagy nemrég elhagyták azt. 

Közzétételhez csak nyomjuk meg a képernyő alján található "Create Story" gombot. Ezt követően megjelenik a "My Story" felirat alatt az általunk létrehozott történet. Ez 24 óráig elérhető, viszont ha utána senki sem szerkeszti, vagy ha valaki már hamarabb törli, akkor el fog tűnni. Egy időben bármennyi sztoriban részt tudunk venni, illetve tudunk frissíteni, viszont mi magunk egyszerre csak 3-mat hozhatunk létre.

Alább pedig megtekinthető a Snapchat által készített bemutatóvideó:

 

Ez mindenféleképpen egy egészen jó ötlet a Snapchat részéről, hiszen ez a fícsőr akár még több felhasználót bevonzhat, a jelenlegieket pedig továbbra is megtartja, még ha a felhasználók monetizálásával még nem is haladnak túl jól.

via TheVerge