PayPal: a Pandora új logója túlzottan a "nagy kék P"-re

pandora_paypal_logo_battle_0.jpg

A PayPal feljelentést nyújtott be a Pandorával, egészen pontosan annak új logójának designjával szemben.

A PayPal védjegybejelentése szerint a Pandora új logója túlzottan hasonlít a PayPal már meglévő logójára, és ez sokszor összezavarhatja a felhasználókat. A Pandora a sans-serif tipóval felfegyverkezett új logót még tavaly októberben mutatta be, a teljes vállalat rebrandelésének részeként. Viszont ez túlzottan hajaz a PayPal logójára, és a bejelentés szerint a PayPal felhasználóit zavarja a két logó összetéveszthetősége. 

https-_2f_2fblueprint-api-production_s3_amazonaws_com_2fuploads_2fcard_2fimage_2f484361_2fe10571c9-4c54-444b-a490-7e6448666618.jpg

A két logó összetéveszthetőségéről tweetelő felhasználók. forrás: Mashable

A bejelentés szerint egyébként nem az a legnagyobb probléma, hogy könnyen össze lehet téveszteni a két logót, hanem hogy egyes felhasználók akár azt is hihetik, hogy a PayPal végül zenestreamelő szolgáltatássá alakult, míg ők nem szeretnék elveszíteni a fókuszt a pénzügyekről, ezért csak azzal foglalkoznak.

Hogy a PayPalnak valamennyire igazat adjak: amikor a Pandora appot letöröltem a régi telefonomról, a PayPal appot tettem a helyére, mert csak ez a kettő P-appom volt, és eszem ágába nem jutott volna, hogy össze lehetne keverni őket. A két P pont eléggé hasonlított egymásra, hogy figyelmetlenségből össze tudjam keverni őket.

- Rachel Karser, TNW

via TheNextWeb