Hogyan tedd a Messengert ismét használhatóvá?

facebook-messenger-lite-796x398.jpg

A Facebook egyre több izgalmas funkciót tesz be a Messengerbe, de mi van, ha mi ebből nem kérünk?

A Messengerbe egyre több izgalmas funckió kerül: kezdték a hívásokkal, jöttek a matricák, új emojik, becenevek, színek, "Napom" (My Day), botok, majd a játékok. Ezek viszont rettentően megterhelik a készülékünket, főleg, ha egy gyengébb készüléken próbálkozunk ennek a hatalmas appnak a futtatásával. E mellett, még ha erős telefonunk is van, az akkumulátor jelentősen gyorsabban le fog merülni. 

Éppen ezért mutatták be még tavaly a Messenger Lite-ot, amelyet első sorban a fejlődő országokba szántak, mint például India. Ez egy rendkívül lebutított Messenger, amely mindössze a chatet tartalmazza: még hívni se lehet belőle. Ennek köszönhetően a sima Messengerhez képest rettentő gyors, és nem fogyasztja annyira szorgalmasan sem az adatforgalmat, sem az akkut.

Ki ne szeretné ezt? Azoknak fájó lehet az átállás, akik rendszeresen hívogatják egymást, vagy bármelyik eddig felsorolt, a sokak által feleslegesnek megbélyegzett extrát nem szeretne használni. Mindenki másnak viszont egyértelműen egy felüdülés lehe a Lite telepítése, amelyet nemrég nagy csinnadrattával tettek elérhetővé a kezdeti néhány ország után most több mint 100 országban, így köztük Magyarországon is.

Három fül van: főoldal, kontaktok, és profil. A főoldalon láthatjuk, hogy legutóbb kikkel beszélgettünk (e mellett van egy igen hasznos "épp online" sor is),  a kontaktoknál azt, hogy melyik Facebook-ismerőseid használják a Messengert (akár gépen a messenger.com-on, akár a Lite-ot, akár a simát), és a profil fülön találhatóak az alapadataid, valamint a beállítások.

screen_shot_2017_05_18_at_3_00_48_pm.pngDe 100 támogatott ország ide vagy oda, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Mexikóban és Kanadában például nem elérhető az app. Ezekben az országokban, ha mondjuk az S8-odat vagy az iPhone 7-edet nyomkodva robogsz munkába, a Facebook boldogan vállalja át a korlátlan neted sávszélességét, és kényszerít téged a sima Messenger használatára.

De ahogy mindenre, úgy erre is van egy kerülő: az Android felhasználók többsége valószínűleg telepített már a Google Playen kívülről is alkalmazásokat. (Ha nem, ezután valószínűleg már fognak)

De még mielőtt belefognál bármibe: a Google Playről még mindig biztonságosabb beszerezni az appot, és ezt itthon meg is tudod tenni. (Egyébként ide kattintva tudod letölteni a telefonodra)

Ha neked valamilyen okból mégsem lenne elérhető a telefonodra, APKmirror-ról tudod letölteni a telepítőfájlt, és a fájlkezelőben a fájlra bökve tudod telepíteni az appot.

De mégegyszer, a Lite-ra váltással el fogod veszteni a

  • Hang és videóhívásokat
  • Kiegészítőket (Spotify, Lyft, stb.)
  • GIFek
  • Chatfejek
  • Valamint a szokásos SMS-küldés lehetősége Messengeren belülről

Cserébe viszont megszabadulsz

  • A Messenger Napom funkciótól
  • Játékoktól
  • Botoktól
  • Akadozás (mivel a Messenger Lite gyors)
  • Rengeteg elfoglalt tárhelytől (mert a Lite pici)
  • Valamint valószínűleg még rengeteg olyan dologtól, amit most nem sorolok fel.

Ha iPhone-ra szeretnéd letölteni, sajnos van egy rossz hírem: iOS-re nem elérhető a Lite, elvégre ez a lassú, olcsó készülékekre lett tervezve, míg az iPhone azért jellemzően se nem lassú, se nem olcsó.

via Verge